Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешно отчитане на горивото в резервоара ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Разбира се, има решение за правилно отчитане на горивото, независимо от наклона на колата :

https://www.youtube.com/watch?v=HxJezrtjstw

Авторът е грък, който освен да рипа на сиртаки и да харчи кинти от еврофондовете разбира и от приложна електроника

А братята-китайци не се гъбаркат, а направо продават тази джаджа:

http://www.alibaba.com/product-detai...627327419.html
    Last edited by dansguardian; d.m.y г., 21:26.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
      Разбира се, има решение за правилно отчитане на горивото, независимо от наклона на колата :

https://www.youtube.com/watch?v=HxJezrtjstw

Авторът е грък, който освен да рипа на сиртаки и да харчи кинти от еврофондовете разбира и от приложна електроника

А братята-китайци не се гъбаркат, а направо продават тази джаджа:

http://www.alibaba.com/product-detai...627327419.html
      Този нивомер ще реши единствено проблемите по реостата.

Как точно ще реши проблема с грешното отчитане заради наклон?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще го реши, тъй като под какъвто и да е наклон на резервоара акустиката му ще бъде една и съща. Напълни една чаша за шампанско до половината с вода и започни да я почукваш с метален предмет, докато зазвъни, като същевременно променяй наклона на чашата до +-45 градуса. Ще се убедиш.

Comment

Дотук разбрах, че изобщо не ти е ясен принципа на който работи ултразвуковият нивомер.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Сори, наистина не ми е ясен, поне не и толкова, колкото на теб. Имах предвид това:

https://www.youtube.com/watch?v=IsOW4fYj1nM

Грешката е моя .

Comment

Тия джаджи имат приложение в транспортния сектор, понеже тираджиите и рейсаджиите имат навика да продават икономисаното гориво. За лично ползване е "малко" безсмислено.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                Сори, наистина не ми е ясен, поне не и толкова, колкото на теб. Имах предвид това:

https://www.youtube.com/watch?v=IsOW4fYj1nM

Грешката е моя .
                Слушай внимателно, какво се говори в клипа, който си посочил.

Накратко - принципът се основава на определянето на акустичните харастеристики (примерно резонансната честота) на резервоара.

Сега помисли дали тази характеристика се променя, ако резервоарът си променя положението в пространството, при един и същи обем на съдържанието му и ако се променя, то съществува ли еднозначност между двете неща.

Единственият по-точен метод за мерене на количеството гориво в резервоара от този с поплавъка е това да се мери теглото на резервоара.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:45.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Здравейте колеги. От скоро съм с алфа, и се опитвах да разгадая показанията на горивомера....еее след като прочетох то явно това си им е проблем. Пробвал съм със зареждане от порядъка на 8-9 л. и е имало в случай когато след 90 км мах.стрелката не просто свети, а и борд коп. вече ме предупреждава за нивото на горивото. И се чудех как според борда разхода е 5.1/100 а според стрелката 8-9/100 км. Става въпрос за 156 1.9 jtd 16V. Предполагам, че е възможно разхода даден от компа да не е напълно реален, но чак такова разминаване.

Comment

Борд компютърът показва много по-верен разход, отколкото ако го смяташ на база показанията на стрелката, защото той се ориентира по инжекторните времена.
                    Но най-точното отчитане на разхода си остава това на базата на пълно - пълно на колонката.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Борд компютърът показва много по-верен разход, отколкото ако го смяташ на база показанията на стрелката, защото той се ориентира по инжекторните времена.
                      Но най-точното отчитане на разхода си остава това на базата на пълно - пълно на колонката.

Е да ама .. аз всеки месец си занулявам борда , за да си замеря колко километри съм минал с колко количество нафта и винаги борда ми е около 4.5-5.5 а в действителност разхода ми варира от 6.8 до 7.5 на моето каране и пътищата по който карам .... голям скръб е моя честно !
                      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                        Е да ама .. аз всеки месец си занулявам борда , за да си замеря колко километри съм минал с колко количество нафта и винаги борда ми е около 4.5-5.5 а в действителност разхода ми варира от 6.8 до 7.5 на моето каране и пътищата по който карам .... голям скръб е моя честно !
                        Меренето на количеството гориво е сведено до мерене на време, като се разчита на постоянство на другите параметри от които зависи то (количеството) - вискозитет и налягане.
                        При някои борд компютри, какъвто е при мен, е предвидена възможността този параметър количество гориво/инжекторно време да може да се променя.
                        Така съм си го настроил да показва с точност 1 - 2% грешка, което е напълно задоволително.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

На 156 как става номера ?
                          Mercedes S320 W220
                          Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

При някои 166-ци става. За 156 не знам.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

То ако съдя по моя това е най-големия боклук на света ... борда на 156 ...
                              Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Както съм написал по горе,според мен няма грешно отчитане на нивомера(когато колата не е под наклон).Всяка друга ситуация е липса на гориво при нивомера(недостатък на модела).По лошото е,че когато няма при нивомера,няма и при помпата(НЕ ПАЛИ)
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                                X